θεατρικές παραστάσεις_

 

Client: Ο καλλιτεχνικός οργανισμός «Θεατρική Διαδρομή», του οποίου η κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων. Στη «Θεατρική Διαδρομή» ανήκει και το Θέατρο Βασιλάκου. 

 

Brief: Η «Θεατρική Διαδρομή» μας ανέθεσε να σχεδιάσουμε όλο το υλικό προβολής της θερινής περιοδείας για το έργο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη. Η σκηνοθετική ματιά -την οποία έπρεπε να αποτυπώσουμε- «έβλεπε» μία απόδοση του κλασικού έργου του Αριστοφάνη σε μία σύγχρονη εκδοχή του, τοποθετώντας το στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

 

Concept: Εμπνεύστηκαμε από τα κουστούμια των ηθοποιών, κυρίως των πρωταγωνιστών και επιλέξαμε την χρωματική παλέτα βάσει της οποίας κινηθήκαμε. Η σκηνοθετική προσέγγιση μας έδωσε ιδέες, τις οποίες  προτείναμε στη φωτογράφιση των ηθοποιών που έγινε για το υλικό προβολής και επικοινωνίας της παράστασης. Το στιλιζαρισμένο περιστέρι λειτουργεί ως ταυτότητα του έργου μαζί με το όνομα «Ειρήνη» της παράστασης. Στο εξώφυλλο του προγράμματος το περιστέρι «καδράρει» μέρος του σκηνικού δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον εικαστικό σύμβολο για την παράσταση. Το εξώφυλλο του προγράμματος ολοκληρώνει η εικονογράφηση του πρωταγωνιστή Πέτρου Φιλιππίδη. Η επιπλέον ιδιαιτερότητα που υπάρχει στο πολυσέλιδο έντυπο του προγράμματος είναι το animation στις δεξιές σελίδες. Κάτω δεξιά υπάρχει ο πρωταγωνιστής σε διαφορετική στάση κίνησης. Ένα γρήγορο ξεφύλλισμα του προγράμματος δίνει την εντύπωση ότι ο πρωταγωνιστής τρέχει όπως θα γίνονταν σε μία λήψη βίντεο. Κυρίαρχες σε όλες τις εφαρμογές, είναι οι φωτογραφίες των ηθοποιών για αυτό και η επιλογή μας ήταν να μη χρησιμοποιήσουμε έντονα και «βαριά» φόντα. Στόχος μας ήταν να αποδώσουμε σε όλο το υλικό προβολής την πρωτότυπη σκηνοθετική ματιά σε ένα κλασικό έργο.

 

We did: Λογοτύπηση του τίτλου της παράστασης, εισιτήρια, πρόγραμμα, web banner, καταχωρήσεις, Poster περιοδείας, Banner εξωτερικού χώρου, φορτηγά περιοδείας, τηλεοπτικό τρέιλερ.